torek, 17. marec 2015

pomlad v zraku? pomlad v bohinju?

saj veste, kako je na prvih zmenkih. lokacija je izbrana nekje na pol poti obeh. pri nama je bil to običajno bled. po dobrih šestih mesecih zveze je bilo dilem o lokaciji konec - zakaj bi pa se pa jaz sprehajal okoli blejskega jezera? ja, dejansko je bohinjsko bolj romantično in samotno, v pozitivnem smislu romantičnih sprehajalcev.

***

sodelavec jože a. mihelič mi je nekoč, na krasen jesenski dan, ob sestopu z razglednega pršivca, v navzočnosti mojega bivšega fanta/zdajšnjega moža dejal: a ni lepo, imeti fanta iz tako krasnega bohinja? moj odgovor: podpišem. najverjetneje si geografinja fante izbira po ključu idiličnih krajev...saj ne, no...

***

jerin soprog anže (in še marsikdo): vam pa res ni potrebno hoditi na dopust. saj ga imate vsak dan!

***

fotografom krajinarjem, domačim, nedomačim, zelo tujim - neskončni navdih, isti motiv, vedno drugačen.

***

in dejansko drži. dostikrat imam občutek, da sem na počitnicah. izven porodniške sicer hodim v službo (in tudi delam!), a v bohinju se dejansko počutim na počitnicah. ker je res lepo. brez pretiranega lokalpatriotizma (nenazadnje nisem domačinka).

vsako jutro dovolj energije,
za nov val turistične evforije

in, kot pravi marsikateri starš v bohinju - zaradi človeške narave in fraze sosedova marmelada je boljša kot naša - običajno - a ne nujno - v bohinj priseljen starš: za otroke, družinske sprehode in približevanje čudovitega sveta narave mladičem je bohinj i-d-e-a-l-e-n.


čarobna mostnica 1

tisti, ki radi obiskujete čudoviti svet zelene barve - verjetno veste, koliko je vredno, da imaš travnik, gozd, vzpetinico ali kakšno vodo s kamenčki na zalogo blizu doma.

čarobna mostnica 2

v bohinju je vse to na dosegu roke. in skoraj vse to je spoznano za naravno vrednoto.


kakšen razgled!
kakšna malica!
kakšna malica z razgledom...

še več. vse to je urejeno z ličnimi pešpotmi, planinskimi potmi, klopcami in za otroke s tako zanimivimi markacijami. okrašenimi z lišaji, kar pomeni, da ima nadkvaliteto tudi zrak..

meni najljubši fužnarski smerokaz

med vsem tem lahko izbiraš glede na količino prostega časa, zahtevnost, vreme, voljo etc. naša družina uživa ves ta luksuz na dnevni bazi.

zelo hvaležni.

dobrodošli v bohinju! hvaležni boste tudi vi...




Ni komentarjev:

Objavite komentar