četrtek, 26. marec 2015

ena homofobna

pa smo spet razdvojeni, kajne? no, vsaj v parlamentu so skoraj zgledno enotni.

in, kako grozno, eni tako nazadnjaški. da težko sprejmemo dejstvo, kdo bo koga posvajal oz redil. da kratimo pravice. komu? otrokom? strašni smo. aja, ne otrokom. istospolnim.

sprenevedanje o pravicah. 

in toleranci. vsi, ki ne mislimo enako, smo iz srednjega veka. toliko o toleranci.

skratka, za posvojitve nisem ravno navdušena. predvsem osebno mnenje. in celo beroč raziskave o tej temi. ki so naročene z ene ali druge strani. se razume.

izvzemši tiste situacije iz prejšnjega predloga zakona - biološki otroci in to ---- a potem se debata hitro zaplete, kajne?

osebno poznam dva homo-para. in kar nekaj homo-usmerjenih. s popolnoma nobenim nimam nobene težave. še več, z nekaterimi se presneto dobro razumem! in na skupni poti s partnerji/partnericami jim želim vse dobro.

sem pa, v iskanju resnice, brskala za mnenje tudi pri starejši prijateljici - če kdo pozna LGBT sceno, jo ona - blazna svetovljanka, inteligentna, večino leta živi sicer v tujini, istospolnih pozna veliko - od visokih politikov do domačih sosedov:

darling, daj me razsvetli in povej dejstva, zakaj otroke v posvojitev tudi istospolnim. 

sem proti. 

zakaj? 

ker to ni naravno.

pa ne mi zdaj polemizirat o fotrih pijancih, zadetih mamah, zblojenih starših. obstajamo tudi drugačni. takisto v enostarševskih družinah. različne situacije najdete tudi v homo skupnostih. dejstvo. zaradi mene se lahko uzakoni poligamija - kot popolnoma svobodna, demokratična izbira.

ampak otroci so sveti, menda.

morate pa priznati, da se v iskanju sprejetja drugačnega mišljenja vsaj trudim. nekoč, po sprejetju - bodisi letos, bodisi čez x let -  ga bo v glavi itak potrebno sprejeti. predvsem zavoljo (tistih) otrok. zavoljo trendov bolj težko.


Ni komentarjev:

Objavite komentar