petek, 20. maj 2011

zeleni bohinj in festival cvetja 2011

ogledalce, ogledalce na vodi povej,
katera zelena najlepša v deželi je tej...

zelena barva, toplo sonce in pisani travniki v mesecu maju so čudovita paša za čute. za tiste čute, vajene zelenih, toplih, cvetočih livad. sploh pa za tiste, ki morajo potovati na stotine kilometrov daleč, da jih vidijo. naravne, zeleno-pisane travnike, senožeta. 

sem mislil snočkaj v vas iti, je b'la meglica u jezeri...
(koroška narodna)

težko je tistim, ki jih imajo za nekaj vsakoletnega, običajnega, samoumevnega, dopovedati, da to je posebnost. da to ni zgolj še nekaj podobnega, nekaj takega, kot hiša, avto, karkoli, kar je lahko enako zgrajeno, narejeno, izdelano tukaj, tam, drugod, povsod.

mmmjam, klorofil
 
v bohinju so pred leti prišli na idejo festivala cvetja. skepsa, po besedah klemena, je bila takojšnja: a bejž bejž, travnike boš prodajal? brezveze.... to je pa ja povsod. a ideja ni bila od muh. festival je vsako leto starejši, letos že mali, nadobudni petletnik. nekoč bo, upajmo, dosegel polnoletnost. vsako leto za izkušnjo bogatejši.

lahko pridete, ga obiščete, se podate na izlet... več o programu najdete tukaj .

lahko pa v bohinj pridete kar tako, brez vnaprej načrtovanega podajanja med zelenje. pridete na izlet. v maju je lepo.. ob jezeru, na pršivcu, v ukancu, v zelenem.

neravno spomladanski, 
a vseeno zanimiv pogled na izliv savice v jezero

Ni komentarjev:

Objavite komentar