da je bonifacio na južnem robu korzike?
dobesedno! lučaj proč je sardinija..
poleti ne hodiva na dopust. subjektivni razlog je boštjanova služba, objektivni razlog je pa ta, da je doma tako lepo, da se splača biti tukaj, kjerkoli v sloveniji.
poznojesenski ali zgodnjepomladanski bohinj ima svoj prešernov čar, a sčasoma ga imaš sčaranega dovolj. tako dovolj, da potrebuješ sončno injekcijo. če se le da, ob morskih valovih. tako je padla letošnja februarska korzika. za dan kulture in za obletnico poroke.
stari grki so jo imenovali calista. lepa.
zahodna obala, nekje med ajacciom in calvijem,
blizu naravnega rezervata la scandola
zgodnja zgodnja pomlad je obljubljala znosne temperature (15), prijetno klimo in predvsem obilico sonca.. v maju zna biti topleje, primerneje, a kaj, ko s takšnim trebuhom kam daleč niti ne moreš...
vseeno, če razmišljate o njej, jo priporočam za poletje. z avtom do livorna (cca 7h), s trajektom do bastie (cca 4h), potem pa po ovinkih korziške azurne obale. z avtom ali peš, oboje je doživetje...
od morja do hiše, vsak dan dvakrat, točno 631 stopnic,
bi rekla gospa bonifacio
pozitivke:
- azurna obala
- vrhovi čez 2500 skorajda tik ob obali
- mediteransko rastje
- soncesoncesonce
presenečenke:
- relativno zelo velik otok
- jezik korzičanov se je začel zapisovati pred cca 100 leti
- ne samo napoleon, tudi krištof kolumb naj bi bil s korzike
- dober šoping
zabavke:
- če pri nas vidite ovco na manjši cesti v manjši dolini je to redkost. na korziki, velika živina sredi noči na glavni cesti, je praksa.
- če pri nas vidiš turističnega delavca, ki ne zna angleško, je to redkost. na korziki ni. če pa pride do krizne situacije, se vsi nenadoma spomnijo angleščine. to je praksa.
- milanski špageti so v moji kuhinji znani kot špageti z omako iz šunke, paradižnika, graha. na korziki je to dunajski zrezek s špageti in paradižnikovo omako. yeak!
pozabljenke:
- navite cene
- relativno slabo hrano
- francoze :/
les calanques, zahodna obala.
Ni komentarjev:
Objavite komentar