ponedeljek, 4. maj 2015

ščip pospeši utrip

tudi danes ga je. s službo in prihajajočimi meseci v mislih. težko verjamem, da čez 14 dni poteče moj dopust za nego otroka. v tem času se je zgodilo mnogo. naša dora je zrasla v pravo očarljivko, ki izven mežikanja in cmokanja sicer bregove dere. naša vida je končno osvojila svet brez plenic in odkrila lepoto spodnjega perila. da ne omenjam suverenosti pri A-Ž wece opravilih - bom sama!!

boštjan in jaz sva pa prestavila življenje v še malenkost višjo prestavo.

gre nam kar dobro. že skoraj zanemarljivi so globoki vdihi. kosilo pripravim istočasno z risanjem po vidino in lovljenjem dore na njenih najljubših poligonih - stopnicah in kopalniški opremi. o zažgani čebuli in krepko prevretih omakah ne bi. svojevrstna umetnost je vrtičkarstvo - plevel na en kup, da ima mladina delo s prenosom na drugega. čeprav - zalivanje še vedno vodi. ni ga čez kangliranje.

neprespane noči so trenutno passe, kljub temu mi vida še vedno, na moje občasno jutranje zehanje in stokanje o zaspanosti, odgovori - mami, ni panike. boš šla zvečer spat. 

res je srce. diplomacija v vseh pogledih je njena vrlina. s konkretno mero duhovitosti.

***

ena bolj zabavnih te vrste je sicer že leto dni stara. oče so pogrešali mali delček kolebnice.
vida, mogoče veš, kje je?
ja vem.
kje?
skril se je..
diplomatsko duhovito oz rahlo zafrkantsko, mar ne?

***

dorči se vztrajno ali pa celo vedno bolj trudi, da jo pojmujemo kot popek sveta. njej zelo všečen prvinski strah - ostati sama v sobi - ekspresivno izraža v stilu težkometalnih vokalistov. jakost in imitacija sta občudovanja vredna.

absolutno jo bomo spodbujali v pevski smeri. 

 
palčke sanjata punci,
sanjski dopust v san franciscu sanjava midva....

kakorkoli se bosta odločili, naj nekoč živita svoje sanje. upam, da jih trenutno doživljata nekje na križišču njunih nočnih stezic med kovtrom in povštrom in obratom v še globlji spanec. mogoče ravno s palčki.

pravljica tega tedna je sneguljčica. dan na dan. sedem krožničkov, sedem skodelic, sedem posteljic in zlobna mačeha.

Ni komentarjev:

Objavite komentar