sreda, 15. april 2015

gorski vrt, za vse odprt

je naslov knjige, izdane pri založbi sidarta in danes predstavljene v knjižnici otona župančiča v ljubljani. zaradi že omenjenih 50% bolniške sva si z vido privoščili potep do prestolnice in ga zaključili na prijetnem dogodku, kjer sta z moderatorko o tej knjigi  - poleg dveh drugih - kramljali avtorica ilustracij jelka godec schmidt in urednica irena cerar.



obe sta kar nekako povezani s TNPjem oz z mojo službo na TNPju. zato tudi obisk dogodka. ilustratorki, tudi lastnici vikenda v ukancu, je bohinj zelo pri srcu. z ireno, sicer tudi urednico revije national geographic junior in pravljičarko, pa je TNP v lanskem letu sodeloval pri likovnem natečaju NGJ, pripravil NGJ dan na pokljuki, spisali pa smo tudi prispevek za revijo oz povabilo k obisku narodnega parka, temelječega na povedkah julijskih alp.

 
s pastirsko palico navkreber...

ni naključje, da sta obe ljubiteljici pravljic. o njih govorita z žarom in strastjo. preko bohinjske ljubiteljice pravljic, vzgojiteljice andreje jensterle, v prostem času tudi avtorice bohinjske ideje pravljic - u konc' sveta so pravljice doma - bo TNP omenjeno knjigo - skupaj z razstavo ilustracij - otrokom, staršem in ostalim predstavil še letos. na jesen v novo nastajajočem centru bohinjka v stari fužini - več o centru kmalu - na zimo pa v blejskem centru triglavska roža.

..če si po poti  žejen...
OB photo

avtorica knjige je priljubljena pisateljica in prevajalka polonca kovač. recenzentka je dr. nada praprotnik. v knjigi pa lahko vidite tudi dela dr. vladimirja ravnika, nekatera izmed njih razstavljena tudi že v našem blejskem centru. ena izmed glavnih odlik knjige je, da sodi v - pri nas relativno zapostavljeno - stvarno literaturo in dejansko predstavlja vodnik v naravo za otroke.

..in za glavo položit in spočit se...
OB photo

upoštevaje zveneča imena in posledično zelo kvalitetno vsebino, je knjiga po mojem mnenju obvezna literatura na knjižni polici malih raziskovalcev narave.

pa potem raziskovat dalje...
..jetrnik, zimzelen, vijolica,..
 naši triletnici so vse  nekako slične, 
a vnedarle vsaka po svoje ljubka in fletna..
OB photo

no, naša mala raziskovalka je danes žarela od ponosa. sicer ne toliko zaradi literarnega pogovora. kot tipična predstavnica ženskega spola je med celotno prireditvijo navdušeno proučevala svojo novo torbico, nove lične čeveljce in mlela piškote, radodarno ponujene s strani zgoraj omenjenih gospa. izkoriščena je bila prilika - predstavljena ji je bila tudi jelka godec schmidt. malo nejeverno jo je pogledovala - kako to, da ona riše knjige - kje pa ima list in barvice? vseeno je, kot najmlajša izmed publike, dogodek spremljala suvereno, resno in z aplavzom na koncu, ga z mojim mujotom celo fotografirala.

sporočim, ko bo znanega več o datumu in dogajanju v bohinjski in blejski hiši TNP.





Ni komentarjev:

Objavite komentar